skip to Main Content

Uspješno okončan konkurs za najbolji matematički strip

Danas je u prostorijama Filozofskog fakulteta održana svečana izložba stripova i dodjela nagrada za najuspješnije radove sa nedavno objavljenog konkursa “Math Comic-Con”.
Uručeni su certifikati svim učesnicima a autorima najboljih stripova su dodijeljene nagrade koje je obezbijedila kompanije IMTEC d.o.o.
Stručni žiri je s posebnim zadovoljstvom odabrao strip “Zašto jednostavno kad može komplikovano?” Amne Gačić, koja je zasluženo osvojila prvo mjesto na ovom konkursu, svojom izvanrednom interpretacijom matematike kroz strip. Drugo mjesto pripalo je stripu “Superheroj Eksponencijalna” Ajne Muflizović, čija je kreativnost i izražajnost također zaslužila visoku pohvalu od strane žirija.
Jedan od stripova koji je privukao najviše pažnje i osvojio srca publike nosi naziv “Operacija: KA15ER (KAISER)”, čiji je autor Adin Kadrić. Adin je zasluženo odnio titulu pobjednika ovogodišnjeg konkursa glasovima publike.
Ovom prilikom, organizatori žele da se zahvale svim studentima koji su uzeli učešće na konkursu, čineći ga nezaboravnim i inspirativnim događajem za sve zaljubljenike u matematiku i umjetnost.

 

Back To Top