skip to Main Content

Program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu na njemačkom i engleskom jeziku

Program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu na njemačkom i engleskom jeziku

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

 

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te mjesečni džeparac.

 

Program stipendija njemačke privrede se sprovodi po trinaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

 

Apliciranje je moguće do 13.11.2018. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org .

 

DOWNLOAD:

Internship Programme

Stipendienprogramm

Print Friendly, PDF & Email
Back To Top