skip to Main Content
Dvodnevna Radionica Za Profesore, Asistente I Studente Master Filozofskog Fakulteta Univerziteta U Zenici

Dvodnevna radionica za profesore, asistente i studente master Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Dvodnevna radionica za profesore, asistente i studente master Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici – 17.i 18. januara 2019. godine u multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici održava se radionica pod nazivom „Use of ICT in support of language teaching and learning“.

Ovo je inače projekat četiri jezička odsjeka Filozofskog fakulteta, Odsjeka za engleski jezik i književnost, Odsjeka za njemački jezik i književnost, Odsjeka za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost i Odsjeka za turski jezik i književnost.

Na radionici učestvuju profesori, asistenti i studenti master studija ova četiri odsjeka, a realizira se u koordinaciji sa Evropskim centrom za moderne jezike Vijeća Evrope, odnosno timom Centra koji čine Sarah Heiser, Ursula Stickler i Jackie Robbins. Organizator ispred Univerziteta u Zenici je Edina Rizvić-Eminović.

Ovo je radionica o upotrebi informacijskih tehnologija u nastavi stranih jezika, koja se odvija na engleskom i njemačkom jeziku. Prije svega cilj steći praktično znanje iz upotrebe informacijskih tehnologija u učenju i podučavanju jezika i podstaći nastavnike da koriste informacione tehnologije u nastavnom procesu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Back To Top