skip to Main Content

Poruka diplomantima Odsjeka za engleski jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Cijenjeni i dragi diplomanti Odsjeka za engleski jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici,

Bez obzira na prilike u kojima se odvija, današnja dodjela diploma je i za vas i za nas svečani čin. Ona obilježava kraj jedne etape u vašim životima, priznanje za višegodišnji trud i rad na sebi i svom obrazovanju, najvrednijem resursu, stečevini i postignuću ne samo za vas same, nego i za vaše porodice, vašu zajednicu i našu državu u cjelini.

Nekima od vas to je već omogućilo sticanje radnog iskustva, a nekima potaknulo želju za sticanjem novog znanja na drugom ciklusu studija i to na našem fakultetu, što i nas čini ponosnim kao vašim nastavnicima koji su zajedno sa vama bili i bit će dijelom tog procesa.

Znanje generira vrijednosti koje nisu isključivo materijalne prirode. Uvjerena sam da će znanje koje ste ovdje stekli iz engleskog jezika, o engleskom jeziku i o načinima podučavanja engleskog jezika otvoriti vam brojna vrata i prilike da to znanje primijenite i iskoristite, ali i da na njemu kontinuirano radite.

Na kraju, uvaženi diplomanti Odsjeka za engleski jezik i književnost, želim da vam još jednom čestitam na uspješnom okončanju prvog ciklusa visokog obrazovanja i da vam zaželim mnogo ličnog i profesionalnog uspjeha, sreće i zadovoljstva.

Šef odsjeka,
vanr. prof. dr. Edina Rizvić-Eminović

Back To Top