skip to Main Content

Obavijest o održavanju nastave u zimskom semestru 2020

Univerzitet u Zenici
Filozofski fakultet

Odluka

O održavanju nastave u zimskom semestru akademske 2020/21. godine na OJ Filozofski fakultet

  1. Predlaže se kombinovani model nastave na sljedeći način:
   1. svi vanjski saradnici nastavu drže online koristeći G suite platformu
   2. stalno zaposleni nastavu drže jednu sedmicu u učionici, jednu sedmicu online.
  2. Prva sedmica nastave od 12. do 16. 10. 2020. za studente prve godine na svim odsjecima se obavlja u učionici. Sve ostale godine nastavu pohađaju online.
  3. U sedmici od 19. do 23. 10. 2020. godine nastavu na Fakultetu u učionici pohađaju sljedeći odsjeci: Odsjek za razrednu nastavu, Odsjek za matematiku i informatiku i Odsjek za njemački jezik i književnost.

           Istovremeno, nastavu online pohađaju sljedeći odsjeci: Odsjek za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost, Odsjek za kulturalne studije i Odsjek za engleski jezik i književnost.

  1. U sedmici od 26. do 30 10. 2020. nastavu na Fakultetu u učionici drže sljedeći odsjeci: Odsjek za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost, Odsjek za kulturalne studije i Odsjek za engleski jezik i književnost.

          Istovremeno, nastavu online drže sljedeći odsjeci: Odsjek za razrednu nastavu, Odsjek za matematiku i informatiku i Odsjek za njemački jezik i književnost.

  1. Nastava na Odsjeku za turski jezik i književnost se odvija na način da u sedmici od 19. do 23. 10. 2020. nastavu u učionici pohađaju studenti I i III godine, dok studenti II i IV godine nastavu pohađaju online.
  2. Nastava se u ostatku semestra nastavlja po istom principu smjenjujući sedmice online i direktne nastave.
  3. Zaposlenici iz ugrožene skupine ili oni koji imaju članove porodice koji spadaju u ugroženu skupinu imaju mogućnost da cjelokupnu nastavu izvode online.
  4. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, na osnovu prijedloga Operativnog kriznog tima Fakulteta može se donijeti odluka o organizaciji cjelokupne nastave online putem.
  5. Zadužuju se šefovi odsjeka za međusobnu koordinaciju pri izradi rasporeda, poštujući sve epidemiološke mjere.
  6. Godine / grupe studenata koje zbog svoje brojnosti ne mogu pohađati nastavu u učionici, istu će pohađati online. Nastavnici mogu uz prisustvo manjeg broja studenata održavati konsultativnu nastavu na fakultetu po potrebi

NNV Filozofskog fakulteta

Back To Top