skip to Main Content
DAAD Prezentacija

DAAD prezentacija

Prezentacija stipendija Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) održana je 26. aprila 2016. godine u 12h na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici u velikoj učionici u prizemlju. Studenti i nastavnici su na ovaj način dobili mogućnost da se upoznaju sa svim uslovima i mogućnostima apliciranja za DAAD-stipendije.

Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD) je najveća svjetska organizacija koja finansira međunarodnu razmjenu studenata i istraživača. Kako bi potaknuli razmjenu i mobilnost studenata i nastavnog osoblja, predstavnici DAAD-a su ovom prilikom promovisali svoju ponudu stipendija za studente iz svih  znanstvenih oblasti, ljetne kurseve na fakultetima, istraživačke boravake za univerzitetske nastavnike, studentske ekskurzije i posjete univerzitetima u Njemačkoj.

Nakon prezentacije stipendija studenti 4. godine Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici su iskoristili priliku da prikažu svoj kratki film „Gospodar filtera“ koji je nastao kao rezultat zajedničkog projekta Odsjeka za njemački jezik i književnost i firme ALBA Zenica, a čiji je cilj da promovira njemački jezik kao i pitanja zaštite okoliša. 

Print Friendly, PDF & Email
Back To Top