skip to Main Content

U OKVIRU PROJEKTA “OSNAŽIVANJE MLADIH ŽENA – MEDIJSKA PISMENOST” POLAZNICE U POSJETI FILOZOFSKOM FAKULTETU

U sklopu modula Medijska pismenost projekta “Osnaživanje mladih žena”, Omladinsko udruženje ReAktiv Zenica, zajedno sa predstavnicima Američkog kutka u Zenici, posjetili su Filozofski fakultet i studijski program Kulturalni studij. Povod posjete je već uspješno uspostavljena saradnja Kulturalnog studija, univerzitetskog programa interdisciplinarnog karaktera koji obuhvata i značajan broj nastavnih predmete iz oblasti komunikologije i medija, sa udruženjem ReAktiv i drugim nevladinim organizacijama u Zenici. Na sastanku je dogovorena i buduća saradnja i priprema zajedničih projekata iz oblasti medija, medijske pismenosti, komunikologije, javnog nastupa i novinarstva.

Program Omladinskog udruženja ReAktiv namijenjen je mladim ženama sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, u dobi od 18 do 30 godina, koje žele da kroz jedan od tri mentorska modula: upravljanje i vladavina prava, mediji i medijska pismenost i javno zdravlje, steknu nova i unaprijede ranije stečena znanja i vještine kako bi nakon završetka formalnog obrazovanja bile spremnije za stidcanje ekonomske neovisnosti, a svakako i za usavršavanje i napredovanje u dinamičnom okruženju tržišta rada. Značajan broj polaznica ovog programa upravo su sadašnje i bivše studentice Filozofskog fakulteta u Zenici.

Ova saradnja predstavlja još jedan uspješan primjer integracije nastavno-istraživačkih procesa na studijskim programima Filozofskog fakulteta sa aktivnostima i inicijativama koje potiiču iz lokalne zajednice.

Back To Top