skip to Main Content
Mala Radionica Kreativnog Pisanja Za Učenike Drugog Razreda Osnovne škole „Meša Selimović“

Mala radionica kreativnog pisanja za učenike drugog razreda osnovne škole „Meša Selimović“

radionica

U četvrtak, 31.03.2016. godine Odsjek za b/h/s jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zenici organizirao je radionicu kreativnog pisanja pod nazivom Pišemo basnu. Radionici su prisustvovali učenici drugog razreda Osnovne škole „Meša Selimović“ sa učiteljicom Berinom Šećibović, kao i studenti studija b/h/s jezika i književnosti. Radionicu je vodila mr. sc. Alica Arnaut.

Kroz igru, pjesmu, slike i boje učenici su ispričali četiri basne (Pas i mačka, Mačka i miš, Sova i vrabac, Medvjed i zec) i zaključili da sva djeca, baš kao i sve životinje, mogu i trebaju bez obzira na različitosti uvijek biti prijatelji, družiti se, zajedno se igrati i pomagati jedni drugima.

U sklopu ove radionice učenici će u petak, 01.04.2016. godine u Bosanskom narodnom pozorištu pogledati predstavu Basne iz senke Pozorišta za decu iz Kragujevca.

Radionica kreativnog pisanja predstavlja jedan u nizu događaja kroz koje se ostvaruje saradnja sa školama, institucijama za koje se školuje kadar na Odsjeku za b/h/s jezik i književnost i Filozofskom fakultetu općenito.

Print Friendly, PDF & Email
Back To Top